Makaleler

Sağımhane Performansı Ölçümü ve Denetimi

Sağımhane Performansı

Sağımhane, çiftliğin en önemli noktalarından biridir. Sağım makinesi, teknik olarak meme ve süt sağlığını bozmayan, süt kalitesini en yüksek seviyeye çıkaran, doğru bir yapıda olmalıdır. Sağım makinesinin doğru çalışmasının yanı sıra burada belli rutin ve protokolleri oluşturmak, çalışanların bunlara uymasını sağlamak çok önemlidir.

'Başarılı' sağım ile kastedilen için herhangi bir değerlendirmenin temel amacı, sağım ekipmanı, inek ve operatör arasındaki etkileşimleri netleştirmek ve vurgulamaktır. Sağım hakkında bilgiler, süt sağım sırasında gözlemlere, süt sağımları arasında farklara bakarak veya diğer kaynaklardan yapılan ölçümlerle toplanabilir.

Sağım sorunları, işgücü verimliliği, düşük süt verimi, düşük süt kalitesi, sinirli inekler veya mutsuz operatörler gibi çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Bu alanların her birinde, doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili olabilecek çok çeşitli özellikler ölçülebilir. Elde edilen değerler inek, operatör, makine veya çevre üzerinde yapılan ölçümler veya gözlemlerden elde edilir. Sorunların giderilmesi için uygun olabilecek test türlerinin veya gözlem türlerinin seçilmesine ilişkin yönergeler uzun yılların deneyimine ve bilimsel araştırmalara dayanmaktadır.

İyi bir sağım için, sağım sürecindeki rutin operatör eylemleri, hayvan davranışı, sağım makinesi özellikleri ve barınma koşullarının etkisinin değerlendirilmesi gerekir.

Sağımhane Performansı Ölçümü Hizmetimiz

Bu hizmetimizde, uzmanımız gereken tüm ölçüm aletleri ile birlikte çiftliğe gelir ve sağım hanenizi inceler, tüm ölçümleri yapar ve sağlıklı sağım yapılması için gereken protokolleri oluşturmak üzere bilgi verir. Performans ölçümlerini çiftliğe rapor olarak verir, düzeltilmesi gereken noktaları bildirir. 

Amacımız, sağım performansının çeşitli yönlerini ölçmek, iyileştirilmesi için öneriler sunmaktır.

Konu hakkında daha çok bilgi ve teknolojiyi kullanarak sağımhane performansını sürekli gözetim altında tutabilmek hakkında bilgiyi aşağıdaki makalelerde bulabilirsiniz.

Daha fazla ayrıntılı bilgi için bizleri arayabilir, sağımhanenizin performansını ölçtürme talebinizi buradan iletebilirsiniz: https://www.te-ta.com.tr/teklif-formu.aspx

Tüm Haberler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]