Makaleler

Hayvancılıktan Kim Kazanır?

Ülkemizde modern sığırcılık işletmelerinin 2008 yılından itibaren hızla yaygınlaşması, süt sığırcılığı yatırımlarına verilen çok cazip krediler ve destekler sayesinde olmuştur. Bu dönemde uzmanlarla yapılmış projelerle doğru bilgilere dayanarak kurulan ve iyi yönetilen işletmeler karlı biçimde hayvancılığa devam etmektedir.

Doğru projelendirilmemiş yatırımların hemen hepsi cazip hibe ve destekli kredilere rağmen başarısız olup kapanmışlardır.

Maalesef ülkemizde süt üreticisi fiyat baskısı altında ve dünyadaki çiftçiler kadar kazanamamaktadır. Buna rağmen başarılı işletmecilik mümkündür.

Sığırcılık yatırımına başlamadan önce, temel bilgilerin irdelenmesi ve ortaya çıkan soruların açıkça yanıtlanması gereklidir. Her soruya somut yanıtlar alınmadan ve yapılacak işler netleşmeden yatırıma girişmek risklidir. Yatırımda en pahalı şey, yapılan yanlışların sonradan düzeltilmesidir.

Sığırcılık İşletmelerinde Her Ayrıntıya Doğru Çözüm TETA’da
Başarı, işletmelerin güncel bilgiye dayalı, doğru bir alt yapısı ve teknoloji ile kurulup iyi işletilmeleriyle mümkün olmuştur. Modern sığırcılık işletmeleri için planlama, mükemmel şekilde yapılmalı ve her ayrıntı doğru şekilde ele alınmalıdır. TETA, 1989 yılından günümüze 500’ün üzerinde değişik ölçeklerde tamamlamış olduğu projeyle hayvancılık sektörüne bilgi, deneyim ve teknolojisiyle, çiftçilere kapsamlı, bütünsel çözümler sunmaktadır.

Kazançlı ve Modern İşletme Nasıl Olur?
Modern işletmelerin sığırcılık konsepti, gösterişli yapıdan daha fazlasını ifade etmektedir. İşletme yapısı, farklı yaş, cinsiyet ve fizyolojik durumdaki hayvanların özelliklerine uygun olmalıdır. Alet ve makine seçimi, yapılanmaya ve sürüdeki hayvanların gereksinimlerini karşılamaya uygun ve güncel teknolojiyi içermelidir. İşletmelerin yönetimi, profesyonel bilgiye dayalı olmalı ve bilgi akışının sürekliliği sağlanmalıdır. Başarılı ve başarısız bir işletme arasındaki fark bu özelliklere sahip olup olmamasına bağlıdır.

Her boyutu düşünülmüş bir altyapı, bölge ve iklim koşullarını göz önüne alan, iyi havalandırma ve serinletme düşünülerek yapılmış barınaklar, kapasite planlaması, kapsamlı bir elektrik ve su alt 
yapısı, kaliteli bir içme suyu planı, iş sağlığı ve güvenliği, hayvan sağlığı ve refahı, iş trafiği, hayvan trafiği gibi konuları içerir.

TETA’nın sığırcılık işletmelerine yönelik planlama ve projelendirmeleri, alt yapıdan yönetim stratejilerine, teknolojik donanımlardan su kalitesine kadar her ayrıntıyı kapsar.

Canlandırıcı Hayvancılık
Yapılanmada tüm birimler, başlangıç ve son kapasite düşünülerek yerleşim planı yapılmalıdır. Bu plan, arazinin topografik durumu ve çiftlik içi trafik gibi faktörleri hesaba katarak oluşturulmalıdır. Bu temel ilkeler, modern sığırcılık işletmelerinin başarısını şekillendirecek ve sürdürülebilir, döngüsel tarımı destekleyecektir. TETA Teknik Tarım olarak, bu ilkelerin önemini vurgulayarak çiftçilerimizin modern sığırcılıkta başarıya ulaşmalarına katkıda bulunmaya devam ediyoruz.

Sığırcılık işletmelerinin başarısında her ayrıntının önemli old- uğuna inanarak, TETA olarak çiftçilere sürdürülebilir ve karlı bir işletme yönetimi için gereken desteği sağlıyoruz. Her aşamada çiftçilerimizin yanında olmak, TETA’nın taahhüdüdür. Bunun göstergesi de yıllardır Türkiye’nin en başarılı işletmeleri olarak faaliyet gösteren TETAilesi çiftlikleridir.

Yatırımlarınız ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Tüm Makaleler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]