Haberler

Akıllı Köy'e Akıllı Hayvancılık Teknolojileri

Akıllı Köy'e Akıllı Hayvancılık Teknolojileri

TETA Teknik Tarım, TABİT girişimiyle Aydın’da hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy projesinde TETA ve LAKTO markalarıyla iş ortakları arasında yer aldı. TETA, geleneksel tarım yöntemlerini akıllı teknolojilerle birleştirmeyi hedef alan projede dünyanın en güncel hayvancılık teknolojileri ile en yüksek verimliliği sağlayacak.

1995 yılında Türkiye’yi ilk kez bilgisayarlı sürü yönetim sistemi ile tanıştıran TETA, Türk hayvancılığındaki her gelişmede olduğu gibi, yeni hayvancılık teknolojilerinin ülkemizde kullanılmasına öncülük ediyor. TABİT girişimi ile Aydın’da hayata geçirilen ve tüm dünyaya örnek olacak Akıllı Köy'de TETA en güncel hayvancılık teknolojleri ile donatılmış Akıllı Mera sisteminin kurulumunu tamamladı.

Akıllı Mera’da Neler Var?

 

İleri teknolojinin gücüyle tarımsal üretimde verimliliği artırmayı, çiftçimizin sosyal yaşam standartlarını yükseltmeyi ve çevresel gelişime katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında TETA ve LAKTO markalarımızla iş ortağı olarak yer aldığımız Akıllı Köy’ün,  Akıllı Mera’sında LAKTO marka süt sağım sistemi, sürü yönetim sistemi ve akıllı ayraç kapı, serinletme fanları ve kaşıntı fırçaları bulunuyor.

Güvenli Gıda ve Yüksek Verimlilik

 

Akıllı Mera'da bulunan çiftçi ve hayvan refahına uygun, en son hayvancılık teknolojilerinin uyarlandığı LAKTO sağım sistemi ile meme hastalıkları ve somatik hücre sayısı en düşük seviyede tutularak kaliteli süt elde ediliyor. Ayrıca makinedeki süt ile temas eden bütün parçaların gıda ile temasa uygun olması sayesinde süte hiçbir ağır metal kalıntısı geçmiyor. O nedenle köyde elde edilen süt çok sağlıklı ve kaliteli.

Akıllı Köy’ün İnekleri Her Daim Takip Altında!

 

Verimliliğin en üst seviyede gerçekleşmesi için AfiMilk sürü yönetim sisteminin uygulandığı Akıllı Mera'da hayvanların ayaklarına bağlanan pedometreler ile anlık veriler toplanıyor. Bu veriler AfiMilk  sürü yönetim yazılımının özel algoritmaları tarafından değerlendirilerek, kullanıcılara hayvanların sağlık ve kızgınlık durumları hakkında yüksek doğrulukta bilgilendirmeler iletiliyor. AfiMilk sürü yönetim sistemi sayesinde Akıllı Köy’de hayvanların doğum saatleri önceden biliniyor, hastalıklara karşı erken müdahale edilerek hastalıklara dayalı kayıplar en aza indiriliyor ve yüksek kesinlik ile kızgınlık durumları belirleniyor. Ayrıca AfiMilk sürü yönetim sistemi ile entegre çalışan akıllı ayraç kapı sistemi ile hayvanlar sistem tarafından tanımlanarak önceden belirtilen farklı bölmelere ayrılabiliyor.

Akıllı Mera’nın İnekleri Hep Mutlu!

 

Akıllı Mera'da sıcaklık stresine bağlı verim kaybının önlenmesi için enerji verimliliği yüksek, dayanıklı ve uzun ömürlü LAKTO Optimus havalandırma ve serinletme fanları ile yaz aylarında hayvanlara serinletme uygulaması gerçekleştiriliyor. Akıllı Mera’da  aynı zamanda ineklerin sağlığını, huzurunu ve refahını artıran LAKTO hayvan kaşınma fırçaları bulunuyor.

Dünyada ilk olan ve tüm ülkelere örnek model olan projenin, Türkiye'de 38 bin köy ve kırsal yerleşkeye ulaşması hedefleniyor.

Akıllı Mera’da kullanılan en güncel hayvancılık teknolojileri ve daha fazlası hakkında bilgi almak için 0 (232) 328 00 55 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Tüm Haberler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]