Haberler

“Kaliteli süt üretiminin, kazançlı çiftçinin rehberiyiz”

“Kaliteli süt üretiminin, kazançlı çiftçinin rehberiyiz”

Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini belirten TETA Teknik Tarım, Teknik Koordinatörü Başat Tömek, bunun neticesi olarak da üst düzey teknolojik ürünleri çiftçilere ulaştırdığını ifade etti.

Hayvancılık alanında bilgi, deneyim ve teknoloji ile sürdürülebilir ve kazançlı işletmeler kurup, bütünsel bir yaklaşımla verimli makine ve teknolojilerle donatan TETA Teknik Tarım, kurulduğu1989 yılından beri odağa, çiftçinin kazancını, hayvanların sağlığı ve refahını alıyor. TETA Teknik Tarım, Teknik Koordinatörü Başat Tömek projelendirmeden, makine ve ekipmana, danışmanlıktan mühendisliğe hayvancılık sektörünün tüm ihtiyaçlarına çözüm üretiklerini anlattı.

Geçen yıl da yenilikçi, doğru ve hassas teknolojili tarım ekipmanları ile sektörde dönüşüme katkı sağladıklarını vurgulayan Tömek, “Türkiye’ye yeşil çiftlikler kazandırdık.Ürünlerimiz, uzun ömürlü ve sağlam olmalarının yanında işletmeye kar artışında da önemli farklar yaratıyor. Tüm ürünlerimiz ‘Kaliteli Süt Hareketi’ ve ‘Yeşil Çiftlik’ kapsamında hayvan refahı, tüketici-üretici sağlığı ve enerji verimliliği açısından iyileştirerek sürekli gelişiyor. Kısacası “Kaliteli süt üretiminin, kazançlı çiftçinin rehberiyiz” dedi. 

“Hayvan Refahını Gözeten İşletmeler Kuruyoruz”

Sürdürülebilir yeşil çiftlikler hakkında bilgi paylaşan Başat Tömek, “Bu işletmeler doğru ve gelişmiş teknolojileri seçer ve uygular, çalışan dostudur, çalışan refahını sağlayarak daha az iş gücü ile daha etkin iş sağlanır. Ayrıca hayvan refahını her aşamada gözetir; mutlu inekler aynı zamanda daha yüksek kazanç demektir. Güncellenebilir, değişen durumlara zamanında önlem alır. Doğru yemleme ve besleme uygular, sağlığı korur, işletme giderlerini kontrol altına alır. Doğa dostudur; ülkesini ve doğayı sever; yüksek verimli, enerji dostu donanımlar kullanır. Gıdaya uygun sağım yapar, çiftlikten çıkan süt hiçbir şekilde ağır metal veya kanserojen kalıntı içermez, tüketici sağlığını gözetir. Sürdürülebilir yeşil çiftliklerin ilkelerini uygulayan işletmeler kazançlı ve uzun ömürlü olurlar” diye konuştu. 

Hayvancılığın yatırım için hala geleceğin en parlak sektörlerinden birisi olduğunu söyleyen Başat Tömek, “Ülkemizde son dönemde her ne kadar ekonomik olarak zor bir dönem yaşansa da, hayvancılık yatırımı geleceğin hala en parlak sektörlerinden biri olarak yerini koruyor. Temel gıda zincirinin üreticisi çiftlikler yerli tedarikçi olarak vazgeçilemezler. Bilinçli ve doğru tasarlanan bir yatırımla da sürdürülebilirlik mümkün oluyor” dedi.  

Çiftçi ve Yatırımcılara Davet

TETAKADEMİ altında çiftçilere ve çiftçi olmak isteyenlere eğitim verdiklerini söyleyen Başat Tömek, bu eğitimleri saha deneyimine sahip, en yetkin eğitmenlerle eğitim çiftliklerinde sunduklerını dile getirdi. Tömek, “2023 yılında sektöre yönelik sürü yönetimi, hayvan besleme ve refahı üzerine seminerler düzenleyip, bilgi ve deneyimlerimizi paylaştık. Düzenlediğimiz eğitim ve seminerlerin hayvancılık faaliyetlerinin daha verimli ve sürdürülebilir hale gelmesine katkı sağladığına inanıyoruz. İzmir, Menemen’de kurulu çiftliğimizde gerçekleştirdiğimiz Cuma Buluşmaları’na gelebilirler” dedi.

Kaynak: Ekonomi Gazetesi, İzmir Eki, Ocak 2024 Sayfa 58

Tüm Haberler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]