Haberler

Et Sorunumuz

Et Sorunumuz

Et sorununun çözümü için giderek artan ortak görüş, süt sığırcılığının karlı bir üretim haline gelmesi gerektiği şeklindedir. Gerçekten süt sığırcılığı kazandıkça hayvan sayısı artacak ve et üretimi de buna paralel olarak yükselecektir.

Türkiye’de süt fazlası vardır şeklindeki söylentiler aslında tam doğru değildir. Kaldı ki, süt fazlası olmadan et artışının olması çok zordur. Öte yandan pek çok ülkede süt üretimi ihtiyacının çok üzerindedir. Bu ülkeler süt fiyatlarını düşürmek yerine süt ürünleri ihracatlarını arttıracak her türlü desteği sağlayarak hem katma değeri yüksek ihracatı gerçekleştirmektedir, hem de hayvan sayısının yüksekliği sonucu et üretimleri bol ve ucuz olmaktadır. Hemen hemen bütün gelişmiş ülkelerde böyle bir yapı vardır. Süt ürünleri ihracatlarını destekleyerek benzeri bir yapıya ulaşmadan et sorununu çözmek de olanaksızdır.

Bu görüşü destekleyen bir yazıyı bugün Tevfik Güngör (Güngör Uras) Dünya Gazetesinde yazmış.

Doç. Dr. Ömer TÖMEK

https://www.dunya.com/kose-yazisi/peynir-katma-degeri-yuksek-sut-urunu/396774

Tüm Haberler

İLETİŞİM

10038 Sokak no:3/B Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli / İZMİR / TÜRKİYE

TEL: 0 (232) 328 00 55 (PBX) - (232) 328 05 75

E-Posta: [email protected]